Code geel: Er is in Flevoland momenteel een waarschuwing van kracht.   Lees meer

Nieuws

Vertraging werkzaamheden N307 Houtribweg (Lelystad)

De werkzaamheden aan de N307 Houtribweg bij Lelystad lopen twee dagen vertraging op en worden volgens de nieuwe planning op dinsdag 12 februari a.s. afgerond.

Omleidingsbord

Planning

Het plaatsen van de verkeerslichten zou op vrijdag 8 februari a.s. afgerond worden. Dit wordt nu dinsdag 12 februari aanstaande. Dat betekent dat ook op maandag 11 en dinsdag 12 februari a.s. het verkeer op de Houtribweg, in de richting van de A6, moet omrijden via de Binnenhavenweg. De omleiding geldt alleen tussen 09.00 en 15.00 uur. Het verkeer op de Houtribweg in de richting van Enkhuizen wordt tijdens deze uren over één rijstrook langs het werk geleid.

In het weekend van 9 en 10 februari a.s. worden de verkeersmaatregelen tijdelijk opgeheven en kan het verkeer ongehinderd langs het werkvak.

Vertraging

Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen week – zowel de vorst als de regen – gaat het werk minder voorspoedig. Naar verwachting wordt het werk nu op dinsdag 12 februari aanstaande opgeleverd; in geval van aanhoudend slecht weer kan dit veranderen.

Werkzaamheden

De opening van Flevokust Haven zorgt voor extra (vracht)verkeer op de IJsselmeerdijk. Dit verkeer kan moeilijk de Houtribweg opdraaien en oversteken. Dit zorgt voor onveilige situaties. Om de kruising veiliger te maken voor al het verkeer is daarom besloten om verkeerslichten te plaatsen.

Afgelopen december is de weg al aangepast naar de nieuwe situatie: een rechtsafvak is aangelegd op de Houtribweg en op de IJsselmeerdijk hebben linksafslaand en rechtsafslaand verkeer een eigen opstelvak gekregen. De verkeerslichten kunnen daarmee zo gunstig mogelijk worden afgesteld voor het doorgaande verkeer op de Houtribweg. De verkeerslichten werken bovendien op aanbod: alleen bij aanbod van of naar de IJsselmeerdijk zal het doorgaande verkeer op de Houtribweg moeten wachten.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen