Nieuws

Watersportstrand Bataviastrand is over naar de provincie Flevoland

Provincie Flevoland heeft op 6 juli 2020 het watersportstrand overgedragen gekregen van Rijkswaterstaat (RWS).

In het kader van de versterking Houtribdijk heeft RWS in opdracht van provincie Flevoland een watersportstrand aangelegd. Dit Bataviastrand ligt aan de strekdam nabij Houtribsluizen aan de Markerwaarddijk. Met dank aan een investering van ruim 4 miljoen Euro door de provincie is Flevoland een prachtig strand rijker.

Beheer strand provincie
Provincie Flevoland is beheerder van Bataviastrand. Na overdracht van het strand op 6 juli 2020 richt de provincie het Bataviastrand zo snel mogelijk in voor veilig en schoon gebruik onder meer met afvalbakken, toiletvoorziening, pad voor onderhoud en calamiteiten. In de directe nabijheid van het strand heeft de provincie de parkeerplaatsen verbeterd en het aantal parkeerplekken uitgebreid. Let op, voor nu geldt de waarschuwing: gebruik van het watersportstrand Bataviastrand is op eigen risico.

watersportstrand

Feiten en cijfers
Lengte strand: 400 meter
Zand: 180.000 m3
Stortstenen: 25.000 ton
Ligging: Lelystad, direct aan het Markermeer

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 –  265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze (vaar)wegen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen