Nieuws

Weekendafsluiting N702 Hogering (Almere) en gewijzigde verkeerssituatie

Van vrijdagavond 14 oktober tot maandagmorgen 17 oktober is de Hogering in de richting van de A6 dicht. Na deze weekendafsluiting is het kruispunt met de Pampusdreef (Botterweg) volledig dicht.

De N702 Hogering is dicht tussen de Muziekdreef en de A6. Ook de toerit Argonweg naar de A6 is dicht. De Hogering in de richting van Noorderplassen is wel toegankelijk. De afsluiting duurt van vrijdag 14 oktober 20.00 uur tot en met maandag 17 oktober 06.00 uur.

Verkeer op de Hogering richting de A6 wordt omgeleid via de Muziekdreef, Stedendreef en Havendreef. Tijdens de weekendafsluiting worden er voorbereidingen getroffen om de verkeerssituatie richting de A6 te veranderen.

Na de weekendafsluiting rijden beide richtingen op de nieuwe hoofdrijbaan van de Hogering, door de twee tunnelbakken. Waar op dit moment één rijstrook richting de A6 nog over de tijdelijke weg gaat, gaan per 17 oktober beide rijstroken door de tunnelbakken. Daarmee gaat ook het kruispunt Pampusdreef (voormalige Botterweg) volledig dicht. Verkeer tussen de Muziekwijk en Almere Poort kan omrijden via de A6 of de Elementendreef. Alle vier rijstroken (twee rijstroken per rijrichting) zijn versmald. Door de tijdelijk versmalling, moet in beide richtingen gestaffeld gereden worden. Er geldt een inhaalverbod voor alle voertuigen.

Deze situatie duurt tot en met vrijdag 25 november.

De komende maanden verandert de verkeerssituatie op de Hogering en de verschillende kruispunten. Het werkt duurt tot 1 februari 2023, daarna gaat de vernieuwde Hogering volledig open voor het verkeer.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen