Nieuws

Werkzaamheden Arie de Witbrug

Provincie Flevoland is momenteel bezig om alle provinciale bruggen en sluizen op te knappen. Ongeveer 75 jaar naar het droogvallen van de Noordoostpolder is het duidelijk dat het opknappen en vernieuwen van de bruggen en sluizen echt nodig is. Maandag 31 augustus 2020 starten de werkzaamheden bij de Arie de Witbrug. De werkzaamheden waren gepland tot en met maandag 19 oktober 2020. In verband met extra werkzaamheden duren de werkzaamheden één week langer, tot maandag 26 oktober 2020.

Arie de Witbrug in Urk

Wat gaat er gebeuren?
De Arie de Witbrug wordt opgeknapt. Onderdeel hiervan is de bouw van een nieuw besturings- en bediensysteem, verder wordt de weg indeling aangepast en het asfalt vernieuwd.

Waarom wordt de weg volledig afgesloten?
Om de werkzaamheden veilig en vlot uit te kunnen voeren is het belangrijk om de weg, het fietspad en het voetpad over de Arie de Witbrug voor zeven weken af te sluiten.

Wat betekenen de werkzaamheden voor de doorvaart?
Tijdens de werkzaamheden kunnen boten met een maximaal doorvaarthoogte van 2,40 meter gewoon onder de brug doorvaren. Doordat de brug tijdens de werkzaamheden niet bediend kan worden, kan de brug dus niet open en is voor schepen met een doorvaarthoogte hoger dan 2,40 meter de doorvaart gestremd.

Reisinformatie autoverkeer
De reistijd kan (iets) langer worden. De omleiding voor het autoverkeer loopt via de brug over de Urkersluis en is op onderstaande kaart groen gemarkeerd. Om het verkeer tijdens de kost veilig en snel over de brug te leiden worden er verkeersregelaars ingezet bij de rotonde Klifweg, Singel, Urkerweg en Sluisweg.

Omleiding

Reisinformatie fietsers en voetgangers
De omleiding voor fietsers en voetgangers loopt via de brug over de Urkersluis of via de Zwolsebrug.

Reisinformatie openbaar vervoer
Buslijn 149 kan geen gebruik maken van de Arie de Witbrug en rijdt via de Urkersluis. De bushalte aan de Griend vervalt en er komt een tijdelijke bushalte aan de Abberdreef.

Reisinformatie scheepvaart
Scheepvaart naar de Noordoostpolder (beroepsvaart en schepen hoger dan 2,40 meter) is alleen mogelijk via de Friesesluis bij Lemmer of de Voorstersluis bij Kraggenburg. Met een aantal bedrijven die afhankelijk zijn van de doorvaart via de Arie de Witbrug en de Urkersluis zijn aparte afspraken gemaakt.

Op de hoogte blijven?
Download de gratis BouwApp. In de app vindt u alle informatie en updates over het project. Ook kunt u hier uw mening geven en contact met ons opnemen.

Heeft u vragen?
Via de BouwApp kunt contact met ons opnemen om uw vragen te stellen of klachten te melden. Heeft u acute vragen of klachten? Bel of app dan met onze omgevingsmanager, Seda Dagdelen: 06 30 26 17 26.

Pagina update maandag 5 oktober 2020.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen