Nieuws

Werkzaamheden bij de Voorstersluis

Vanaf de eerste week in juli vinden er gedurende drie weken werkzaamheden plaats bij de Voorstersluis bij Kraggenburg. De remmingwerken en wachtsteigers aan de kant van het Kadoelermeer worden vernieuwd. Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die ervoor zorgen dat de schepen op een veilige manier de sluis binnen kunnen varen. Tijdens de werkzaamheden is er geen hinder voor het wegverkeer en in principe ook niet voor de scheepvaart.

Wat gaat er gebeuren?

Aan de bovenzijde van de sluis (Kadoelermeerkant) verwijderen we de oude remmingwerken en steigers met behulp van drijvende werkschepen en pontons. Daarna worden nieuwe palen geplaatst, deze worden in de bodem getrild. Tot slot worden aan de nieuwe palen, remmingwerken en steigers gemonteerd. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk op vrijdag 8 juli en misschien al op woensdag 6 juli. Er wordt gewerkt op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Tijdens de werkzaamheden blijft de sluis gewoon in gebruik. Het kan voorkomen dat er soms enig oponthoud is voor de scheepvaart.

De remmingwerken en de wachtsteigers aan de benedenzijde van de sluis, in de Zwolse Vaart, hoeven nog niet vernieuwd te worden.

 

Groot onderhoud bruggen en sluizen

De vervanging van de remmingwerken en de wachtsteigers is onderdeel van het grotere project van de provincie, waarin alle 11 sluizen en 13 beweegbare bruggen in Flevoland worden opgeknapt.

Afgelopen winter zijn al verschillende inspectie- en renovatiewerkzaamheden aan de Voorstersluis  uitgevoerd, o.a. aan de sluiskolk en de sluisdeuren. De brug en het aansturings- en bedieningssyteem van de Voorstersluis moeten nog worden vernieuwd. Vanwege leveringsproblemen van belangrijke onderdelen kon dit afgelopen winter helaas niet meegenomen worden. Op korte termijn wordt duidelijk of deze werkzaamheden dit najaar wel uitgevoerd kunnen worden.

 

Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.flevowegen.nl en in de Bouwapp. De BouwApp kan via de App store of de Google Play store gedownload worden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen