Nieuws

Werkzaamheden N309 Dronterweg fietspad

In september en oktober 2019 werkt Provincie Flevoland aan het fietspad langs de Dronterweg. Het traject waar gewerkt gaat worden ligt tussen de Swifterringweg en de Lisdoddeweg. Daarnaast pakken we ook de kruising met de Roodbeenweg aan.

Afsluiting fietspad Dronterweg

Werkzaamheden
Open het definitieve ontwerp (pdf, 1,9 MB) om de werkzaamheden te bekijken. Het bestand begint op de eerste pagina aan de zijde van de Swifterringweg en eindigt op pagina 3 met het kruispunt met de Roodbeenweg. De legenda is rechtsonderin op iedere pagina te vinden.

Van asfalt naar beton
Het asfalt wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar.

Duurzaam beton
In 2017 is Provincie Flevoland gestart met het gebruik van duurzaam beton. Beton bestaat voor een groot gedeelte uit cement en door dat te vervangen door een duurzamer materiaal heeft het beton een tot wel 65% lagere CO2-uitstoot. Andere fietspaden die eerder zijn voorzien van dit beton liggen langs de Houtribweg (Lelystad), Urkerweg (Noordoostpolder), Zeewolderdijk en Spiekweg (Zeewolde).

Meer zien
Het fietspad langs de Dronterweg heeft een aantal bochten. Om deze bochten beter zichtbaar en herkenbaar te maken, wordt in het midden van het fietspad LED-verlichting op zonne-energie geplaatst. Dit vergroot de attentiewaarde en verhoogt daarmee de veiligheid op het fietspad.

Minder sturen
Voor extra veiligheid wordt bij een aantal bochten de bocht flauwer gemaakt, zodat (brom)fietsers de bocht eenvoudiger kunnen nemen.

Aanleg fietspad

Veilig oversteken
Op de kruising met de Roodbeenweg wordt een veilige oversteek gemaakt. Er komt een middengeleider zodat (brom)fietsers in het midden van de weg kunnen wachten en dus slechts één rijstrook per keer hoeven oversteken. Hiervoor moet de aansluiting met het fietspad iets worden verlegd.

Planning
De werkzaamheden staan gepland van maandag 2 september tot en met vrijdag 18 oktober 2019. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad dicht. Door de werkzaamheden zo laat mogelijk in het jaar uit te voeren proberen we de (brom)fietsers zo veel mogelijk te ontzien. Nog later in het jaar is niet mogelijk in verband met de benodigde (stabiele) weersomstandigheden.

Omleidingsroutes
Tijdens het werk is het fietspad dicht op de bovengenoemde trajecten. (Brom)fietsers kunnen dan gebruik maken van de Wisentweg als omleidingsroute. Een aantal dagen en/of nachten zal ook het verkeer op de Dronterweg zelf moeten omrijden, zoals tijdens de aanleg van de middengeleider bij de Roodbeenweg. Omrijden kan dan via de Larserweg, Rietweg en Swifterweg (en omgekeerd).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen