Nieuws

Werkzaamheden Elburgerbrug

De Elburgerbrug is door werkzaamheden afgesloten van maandag 31 augustus 06.00 uur tot en met vrijdag 4 september 2020 06.00 uur. Voor het wegverkeer gelden er omleidingsroutes en de scheepvaart heeft te maken met aangepaste bedientijden. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter kan de brug wel passeren.

Elburgerbrug

Wat gaan we doen?
In de zomer van 2018 is het asfalt op de aanbruggen, de delen aan beide kanten van het brugval, voorzien van nieuw asfalt. De zomer van 2018 was erg warm en dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het asfalt niet goed is gehecht aan de betonnen ondergrond. Bij recente controles is gebleken dat het asfalt vrijwel los van de ondergrond ligt. Dit vraagt om herstel op korte termijn en in ieder geval voor de wintermaanden. Voor dit herstel wordt de brug vier dagen afgesloten voor het (vracht)autoverkeer. De los liggende asfaltlaag wordt volledig verwijderd en opnieuw aangebracht door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van asfaltslijtlagen op betonnen brugdelen. Tijdens eerdere werkzaamheden konden de auto’s en fietsen aan de polderzijde van de brug geparkeerd worden. Ook nu is dit mogelijk.

Wanneer gaan we aan het werk?
In overleg met verschillende belanghebbenden in het gebied is gekozen de werkzaamheden uit te voeren direct na de vakantieperiode van maandag 31 augustus 6.00 uur tot en met vrijdag 4 september 2020 6.00 uur.

Reisinformatie autoverkeer
De omleidingsroutes voor het autoverkeer worden aangegeven met borden. Er zijn twee routes. De noordelijke route loopt via de N50 langs Kampen . De zuidelijke route loopt via de A28 langs Harderwijk.

Reisinformatie (brom) fietsers
(Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug via het fietspad aan de westzijde (Harderwijkse kant) oversteken.

Reisinformatie scheepvaart
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de brug van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september 2020 geopend tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 06.00 tot 07.00 uur, 12.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf vrijdag 4 september 2020 gelden de normale bedientijden. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter kan de brug wel passeren. Meldt u maximaal één uur van tevoren telefonisch aan bij de bediencentrale via 0320 – 767 610. Aanmelden is noodzakelijk omdat de bediencentrale niet automatisch zicht heeft op wachtende schepen.

Omleiding Elburgerbrug

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over één van onze projecten.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen