Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden fietspad N305 Biddingringweg

Het fietspad Biddingringweg is de laatste jaren snel verslechterd door opdrukkende boomwortels. Eind 2019 zijn de populieren gekapt en na de aanplant van nieuwe bomen in het voorjaar van 2020, wordt nu de verharding van het fietspad volledig hersteld. De werkzaamheden starten op dinsdag 2 juni 2020 en worden op woensdag 15 juli 2020 afgerond. Het traject waar gewerkt wordt is het fietspad langs de Biddingringweg (N305) tussen (parallelweg) Hanzeweg (N307) en de Elburgerweg (N309). 

Aanleg fietspad

Werkzaamheden en planning
Na enige voorbereidende grondwerkzaamheden begint de aannemer met het uitbreken van het beton van het gedeelte Haringweg – Elburgerweg. Daarna gaat de aannemer verder met het uitbreken vanaf de Hanzeweg. Na het uitbreken van het beton wordt er gewerkt aan de fundering en vervolgens wordt er nieuw beton aangebracht. Ook hier is de volgorde eerst gedeelte Haringweg – Elburgerweg en dan vanaf de Hanzeweg naar de Haringweg. Het gedeelte tussen de rotonde de Wissel en de Haringweg wordt pas uitgebroken als het nieuwe beton in het gedeelte tussen de Haringweg en de Elburgerweg voldoende is uitgehard. Nadat het nieuwe beton voldoende is uitgehard worden de bermen aangevuld en geprofileerd.

Reisinformatie fietsers
Tijdens het aanbrengen en uitharden van het beton sluiten we het fietspad tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg af voor alle gebruikers. De omleiding loopt door de bebouwde kom van Dronten (de Noord – de Fazantendreef). Tijdens de afsluiting van het gedeelte rotonde de Wissel – Haringweg moet de bewoners van de Haringweg en de Boudewijnlaan via het toeristisch fietspaadje naar de oversteek bij de Elburgerweg fietsen en oversteken naar de kern Dronten. We houden wel de afsluiting van het gedeelte fietspad tussen de rotonde “de Wissel” en de Haringweg zo kort mogelijk om de overlast voor bewoners van de Haringweg en de Boudewijnlaan zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

 

Pagina update vrijdag 10 juli 2020.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen