Nieuws

Werkzaamheden fietspad N765 Kamperweg

Van maandag 2 maart tot en met vrijdag 20 maart 2020 werkt Provincie Flevoland aan het fietspad langs de Kamperweg. Het fietspad is toe aan groot onderhoud, het asfalt wordt vervangen door beton en het fietspad wordt verbreed naar drie meter.  In voorbereiding hierop worden de bomen die te dicht op het fietspad staan verwijderd.

Traject
Het traject waar gewerkt wordt is tussen de Zwartemeerweg en de rotonde bij de Baan, in Ens. Een deel van het fietspad wordt afgesloten voor alle gebruikers. Het wegverkeer op de Kamperweg ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

omleidingsbord fietsers

Planning
Van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart 2020 worden de bomen gekapt. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart 2020 worden de boomstronken verwijderd. Onderhoud aan het fietspad zal naar verwachting eind 2020 / begin 2021 gebeuren. Het asfaltfietspad wordt dan over de volledige lengte vervangen door beton.

Afsluiting fietspad
De te kappen bomen (65 stuks) in de bossingel staan te dicht op het fietspad. Dit staat een verbreding van het fietspad in de weg. Het eerste deel, vanaf de Baan tot de Enserdwarsweg wordt afgesloten. De afsluiting van het fietspad geldt alleen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Baan, de Enserweg en de Enserdwarsweg. Omleidingsborden geven ter plaatse de route aan. Op het tweede deel, van de Enserdwarsweg tot de Zwartemeerweg worden verkeersregelaars ingezet om mensen over het fietspad te begeleiden.

Bereikbaarheid bushaltes
Fietsers die vanaf Ens naar de bushalte bij de Baan willen, kunnen ongehinderd vanaf de Baan naar de bushalte of gebruik maken van de omleidingsroute als ze normaal gesproken over de Enserdwarsweg komen. In de omgeving van deze bushalte staan geen bomen die gekapt worden dus daar zullen de fietsers nauwelijks hinder ondervinden. De bushalte bij de aansluiting met de Frieseweg is bereikbaar vanaf de Zwartemeerweg / Frieseweg tot de aansluiting met de Kamperweg, daar zal een voorziening worden aangebracht dat fietsers naar de bushalte kunnen lopen via het gras. Fietsers die via de Enserdwarsweg naar deze bushalte willen, dienen de bushalte bij de Baan te gebruiken via de omleidingsroute.

Omleiding fietspad Kamperweg

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op onze provinciale wegen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen