Nieuws

Werkzaamheden fietspad N712 Gemaalweg

Van maandag 17 februari 2020 tot en met vrijdag 13 maart 2020 werken wij aan het fietspad langs de Gemaalweg. Het fietspad is toe aan groot onderhoud. In voorbereiding hierop worden de bomen tussen de rijbaan en het fietspad, tussen Rutten en de Lemsterweg, gekapt. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het fietspad afgesloten voor alle gebruikers. Doordat één rijbaan deels afgezet wordt kan er vertraging plaatsvinden.

Aanleg fietspad

De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd;

  1. Van maandag 17 februari tot en met vrijdag 28 februari worden de bomen gekapt.
  2. Van maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart worden de boomstronken verwijderd.

De afsluiting van het fietspad geldt alleen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur. Aanwonenden en/of bestemmingsverkeer kunnen onder begeleiding gebruik blijven maken van het fietspad. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Ruttenseweg en de Lemsterweg. Omleidingsborden geven ter plaatse de routes aan.

Fietspad Gemaalweg omleiding

Waarom worden de bomen gekapt?
De te kappen populieren (180 stuks) staan tussen de rijbaan en het fietspad. De bomen zijn aan het einde van hun levensduur. Hierdoor vormen ze een gevaar voor (brom)fietsers tijdens harde wind en regen door afbrekende taken. Daarnaast zorgen de boomwortels voor schade aan het fietspad.

Vervolg
Onderhoud aan het fietspad zal naar verwachting eind 2020 / begin 2021 gebeuren. Het fietspad wordt dan gedeeltelijk vervangen, daar waar schade aan het beton is ontstaan door de wortels. In de volgende winter worden er bomen terug geplant.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op de Gemaalweg (en andere geselecteerde provinciale wegen).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen