Nieuws

Werkzaamheden Lage Dwarsvaart

In 2020 is Provincie Flevoland gestart met de afronding van de aan de oevers van de Lage Dwarsvaart. In 2018 en 2019 werd de slechte oeverbeschoeiing langs de Lage Dwarsvaart grotendeels vervangen. Enkele moeilijk bereikbare delen die destijds niet konden worden hersteld, worden nu aangepakt. Door de weersomstandigheden heeft het werk tijdelijk stil gelegen. Vanaf maandag 15 maart wordt het werk hervat. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in zowel Lelystad als Almere in mei/juni 2021 afgerond.

Wat gaan wij doen?
De oevers van de Lage Dwarsvaart zijn in 2018 en 2019 vervangen door een duurzame oever. Dit is een oever die wat vlakker afloopt tot onder water tegen de onderwaterbeschoeiing aan. Hierop worden blokkenmatten gelegd waar planten makkelijk tussendoor kunnen groeien. De moeilijk bereikbare delen, zoals onder bruggen, nabij de Noordersluis en op enkele hoekpunten zijn toen overgeslagen. Deze delen worden dit najaar vervangen.

Op het merendeel van deze locaties is inmiddels een duurzame oever aangebracht. Een uitzondering hierop vormen de beschoeiing onder de spoorbrug en de beschoeiing aan weerszijden bij de Noordersluis en het gemaal, hier komen houten/stalen damwanden. Ook op de linkerhoek van de Lage Dwarsvaart met de Sleephaven (nabij de Vaartweg) komt een stalen damwand te staan.

De werkzaamheden worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd waardoor er naar verwachting geen tot nauwelijks overlast voor de omgeving of scheepvaart zal zijn. Wel kan tijdens de werkzaamheden bij de Noordersluis en het gemaal enige geluids- en/of trillingshinder ontstaan.

Planning
In verband met het stormseizoen wordt dit project mei/juni 2021 afgerond. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur.

Traject
De werkzaamheden worden uitgevoerd op negen verschillende plekken langs de Lage Dwarsvaart. Het kaartje geeft de plekken aan.

Pagina update woensdag 17 maart 2021

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen