Nieuws

Werkzaamheden N302 Larserweg

Van maandag 1 juli tot en met zaterdag 24 augustus werkt provincie Flevoland aan de N302 Larserweg bij Lelystad. De werkzaamheden zijn verdeeld in fases om de overlast te beperken. Desondanks is er hinder voor het verkeer en voor het openbaar vervoer. Alle informatie vindt u terug in het infobulletin.

Asfalt aanleggen

Planning en fasering
De Larserweg blijft zoveel mogelijk open, maar tijdens een aantal fases is de weg dicht en gelden er omleidingsroutes. De werkzaamheden zijn opgedeeld in 8 fases. De planning is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Onvoorziene omstandigheden (zoals het weer) kunnen van invloed zijn op de planning. Houd de website goed in de gaten voor de laatste informatie.

Periode: maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli

 • Fase 5a/b en 6
 • Traject: de kruising met de Vogelweg en de noordbaan (ri. Lelystad) tussen de brug over de Hoge Vaart en de Vogelweg
 • Hinder: vertraging doorgaand verkeer Larserweg en omleidingsroute overstekend verkeer Vogelweg-Rietweg

Doorgaand verkeer op de Larserweg wordt naar één rijbaan geleid. Daarmee is per richting slechts één rijstrook (in plaats van twee) beschikbaar. Ook geldt een snelheidsbeperking. Dit zal vooral in de spits tot vertraging leiden. In deze fase is alleen doorgaand verkeer op de Larserweg mogelijk: de Larserweg kan niet worden overgestoken bij de Vogelweg. Verkeer op de Rietweg en Vogelweg kan de Larserweg niet op; ook kan verkeer op de Larserweg niet naar de Rietweg en Vogelweg. Hiervoor zijn de kruisingen bij de Meerkoetenweg en Hoge Vaart (Vleetweg/ Larserpad) beschikbaar.

Fase 5 a/b en 6

Periode: vrijdag 19 juli tot en met maandag 22 juli

 • Fase 8
 • Traject: de kruising Gooiseweg-Larserweg
 • Hinder: omleidingsroute verkeer

De kruising gaat één weekend dicht voor onderhoud. Tijdens de werkzaamheden is de kruising dicht voor al het verkeer van en naar de Larserweg en ook doorgaand verkeer van Biddinghuizen naar Zeewolde is gestremd. Doorgaand verkeer op de N305 Gooiseweg van Zeewolde naar Biddinghuizen ondervindt geen hinder. Verkeer tussen Biddinghuizen en Lelystad wordt omgeleid via Dronten. Verkeer tussen Harderwijk en Lelystad rijdt via Zeewolde of Biddinghuizen (en omgekeerd).

Fase 8 Larserweg

Periode: maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus

 • Fase 4
 • Traject: beide rijbanen tussen de Meerkoetenweg en Vogelweg
 • Hinder: vertraging doorgaand verkeer Larserweg

De rijbanen krijgen een opknapbeurt. Dit gebeurt om de beurt, daarmee blijft altijd één rijbaan beschikbaar voor het verkeer. Ook nu geldt: slechts één rijstrook per richting beschikbaar wat vertraging op zal leveren. De kruisingen met de Eendenweg en de Anthony Fokkerweg blijven met behulp van tijdelijke verkeerslichten open. De kruising met de Meerkoetenweg is afgesloten. Verkeer op de Larserweg naar de Meerkoetenweg kan gebruik maken van de Vogelweg/Knarweg of industrieterrein Larserpoort; verkeer naar het Natuurpark kan via de Rietweg/Vlotgrasweg rijden. Verkeer op de Meerkoetenweg dat de Larserweg wil oversteken kan omrijden via de N309.

Fase 4

Periode: maandag 12 augustus tot en met donderdag 15 augustus 

 • Fase 1/2a
 • Traject: de noordelijke rijbaan (ri. Lelystad) is dicht tussen de kruising met de Pascallaan en de brug over de Lage Vaart
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer richting Lelystad

Al het wegverkeer vanuit Harderwijk wordt bij de kruising Pascallaan naar oprit A6 Emmeloord geleid. Via afrit 10 Lelystad Noord kan verkeer dan richting Lelystad. De extra reistijd bedraagt zo’n 20 minuten. Drie nachten is de kruising met het Larserplein dicht. Daarmee zijn KFC, McDonald’s en industrieterrein Zuiderpark niet bereikbaar. Dit is van maandag 12 op dinsdag 13 augustus van 22.00 tot 06.00 uur, van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus van 22.00 tot 06.00 uur en donderdag 15 augustus van 02.00 tot 06.00 uur. Tijdens deze afsluiting kan verkeer op afrit A6 (uit ri. Emmeloord) alleen rechtsaf richting Harderwijk; linksaf naar Lelystad en rechtdoor naar Larserplein is niet mogelijk.

Fase 1/2a

Periode: zondag 18 tot en met dinsdag 20 augustus

 • Fase 2b
 • Traject: oprit naar de A6 Emmeloord
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer naar A6 Emmeloord

De oprit naar A6 Emmeloord gaat twee nachten dicht: van zondag 18 op maandag 19 augustus en van maandag 19 op dinsdag 20 augustus, steeds van 22.00 tot 06.00 uur. Verkeer in de richting van A6 Emmeloord wordt via de N309 en Oostranddreef omgeleid naar A6 Lelystad Noord. De extra reistijd bedraagt zo’n 10 minuten.

Fase 2b

Periode: dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus

 • Fase 3
 • Traject: de Larserweg tussen de Pascallaan en Meerkoetenweg
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer van en naar Lelystad

De Larserweg gaat vier nachten dicht van 20.00 tot 06.00 uur tussen de Pascallaan en Meerkoetenweg. Verkeer wordt dan omgeleid via het naastgelegen industrieterrein Larserpoort. De extra reistijd bedraagt daarmee maximaal 5 minuten.

Fase 3

Periode: maandag 9 tot en met vrijdag 13 september

 • Fase 7
 • Traject: Eendenweg richting Larserweg
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer op Eendenweg ri. Larserweg

De kruising Eendenweg blijft in de zomer in gebruik, waardoor deze op een later tijdstip van nieuw asfalt moet worden voorzien. Dit gebeurt in september, in vier nachten van 20.00 tot 06.00 uur. Verkeer op de Eendenweg in de richting van de Larserweg (en omgekeerd) wordt in deze nachten omgeleid via de Knarweg en de Meerkoetenweg (ri. Lelystad) en de Vogelweg (ri. Harderwijk).

Fase 7

(Brom)fietsers
Voor (brom)fietsers leveren de werkzaamheden weinig overlast op, uitgezonderd de volgende periodes:

 • Van maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli kunnen ook (brom)fietsers geen gebruik maken van de kruising Vogelweg-Larserweg. Dit betekent dat de route Vogelweg-Rietweg niet beschikbaar is. Alternatieve locaties om de Larserweg over te steken zijn bij de Meerkoetenweg of de brug over de Hoge Vaart (via het Larserpad/de Vleetweg).
 • Van maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus maakt het openbaar vervoer gebruik van het Larserpad. Dit betekent dat (brom)fietsers rekening moeten houden met dit (extra) verkeer op het Larserpad. Ook is het niet mogelijk om in deze periode de Larserweg over te steken bij de Meerkoetenweg. Een alternatieve locatie om de Larserweg over te steken is bij de Vogelweg.

Openbaar vervoer
Er zijn twee buslijnen die gebruik maken van de N302 Larserweg: bus 7 Wkc Kempenaar-Lelystad Airport (Arriva) en lijn 148 Lelystad-Harderwijk Connexxion. Tijdens een aantal fases rijden de bussen een alternatieve route of komen een aantal haltes te vervallen. Dit staat hieronder per fase vermeld. Alle informatie over het openbaar vervoer vindt u op de websites van Arriva en Connexxion. 

Larserweg openbaar vervoer

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl Of meldt u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen