Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden N302 Veluwemeerbrug voorspoedig verlopen

Afgelopen weekend zijn de werkzaamheden bij de N302 Veluwemeerbrug tussen de Harderhaven en Harderwijk voorspoedig verlopen. De eerder aangekondigde nachtafsluitingen van deze week (week 40) zijn niet meer nodig en komen te vervallen. Dat betekent dat het verkeer gewoon weer gebruik kan maken van de N302 Veluwemeerbrug tussen de rotonde Ganzenweg-Knardijk (Flevoland) en afslag Dolfinarium in Harderwijk (Gelderland).

Afsluiting N302 Veluwemeerbrug

Ruim binnen de planning
Ondanks uitdagende weersomstandigheden van afgelopen weekend heeft de samenwerking tussen provincie Flevoland en aannemer Strukton Noord & Oost Civiel b.v. er voor gezorgd dat de geplande werkzaamheden, waarvoor de afsluiting noodzakelijk was, binnen één weekend zijn uitgevoerd. Mede door inzet extra personeel en machines gedurende het weekend zijn de nachtafsluitingen van maandag 4 oktober t/m vrijdagochtend 8 oktober niet meer nodig.

Werkzaamheden
Aan de zijde van de provincie Flevoland wordt er gewerkt aan de reconstructie van de N302, namelijk de ombouw van de turborotonde Ganzenweg-Knardijk tot een ongelijkvloerse kruising. De aangrenzende Veluwemeerbrug valt binnen het N302-project en is afgelopen weekend al op de toekomstige situatie aangepast. Ook heeft er groot onderhoud plaatsgevonden. Zo is er een nieuwe deklaag aangebracht, een nieuwe geleiderail geplaatst en zijn de voegovergangen en verlichting vernieuwd. De komende periode vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats bij de Veluwemeerbrug. Daarnaast blijft er gewerkt worden bij de turboronde Ganzenweg-Knardijk. Het verkeer hoeft niet om te rijden, maar kan hinder ondervinden van de werkzaamheden in de vorm van een aangepaste maximumsnelheid en extra reistijd.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen