Code geel: Er is in Flevoland momenteel een waarschuwing van kracht.   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden N306 Harderdijk

Van maandag 16 maart tot en met vrijdag 17 april 2020 gaan wij aan het werk bij de Harderdijk N306. De Harderdijk is toe aan groot onderhoud. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingsroutes, ook voor het openbaar vervoer en de Walibi Express. Het fietspad blijft open.

Planning en traject
Van maandag 16 maart tot en met 17 april 2020 worden de werkzaamheden uitgevoerd. De weg is afgesloten van maandag 16 maart 2020 tot en met donderdag 9 april 2020. Tijdens het paasweekend verwachten we geen hinder voor het verkeer. Van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april is de weg open maar moet het verkeer nog rekening houden met hinder. Het traject waar gewerkt wordt, ligt tussen de rotonde met de Bremerbergweg en de Harderbosweg (de weg naar Watersportvereniging De Harder en Buitenplaats Veluwemeer). Zowel de rotonde met de Bremerbergweg alsook de afslag naar de Harderdijk blijven open.

Omleidingsroute Elburg – Harderwijk/ Zeewolde
Verkeer vanuit de richting Elburg naar Harderwijk/Zeewolde wordt omgeleid via de N309 Elburgerweg en N305 Biddingringweg/Gooiseweg en omgekeerd.

 

Omleidingskaart a

Omleidingsroute Biddinghuizen – Harderwijk
Doorgaand verkeer tussen Biddinghuizen en Harderwijk kan gebruik maken van de N305 Biddingringweg/Gooiseweg. De tussenliggende (gemeentelijke) wegen zoals de Mosselweg en Kokkelweg zijn uit veiligheidsoverwegingen tijdens het werk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer Flevonice en Dorhout Mees

  • Verkeer vanuit Harderwijk/Zeewolde richting Flevonice en Dorhout Mees wordt omgeleid via de N305 Gooiseweg/Biddingringweg, door Biddinghuizen naar de Bremerbergweg en de Strandgaperweg.
  • Verkeer vanuit Elburg naar Flevonice en Dorhout Mees kan via de N306 Spijkweg, N708 Bremerbergweg en de Strandgaperweg.

Let op: De Strandgaperweg is tijdens de werkzaamheden open gesteld voor verkeer in beide rijrichtingen. De huidige passeervakken worden verbreed en er worden tijdelijk extra passeervakken aangelegd. Matig uw snelheid om tegenliggend verkeer veilig te passeren.

 

Omleidindg Dorhout Mees Flevonice

Bestemmingsverkeer Nonnetjesweg, Mosselweg, Kokkelweg en Alikruikweg
Om sluipverkeer te voorkomen zijn tijdens het werk de Nonnetjesweg, Mosselweg, Kokkelweg en Alikruikweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars zien hierop toe. Bewoners ontvangen een ontheffingskaart waarmee zij (en eventuele bezoekers) toegelaten worden. Landbouwverkeer en (brom)fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van deze wegen. Doorgaand verkeer tussen Harderwijk en Biddinghuizen dient om te rijden via de N305.

Reisinformatie openbaar vervoer bus 147
Lijn 147 rijdt een omleidingsroute via de N302 Gooiseweg en de N305 Ganzenweg/Biddingringweg naar Biddinghuizen. Hierdoor vervallen de haltes Alikruikweg, Bremerbergweg en Flevocamping. Voor reizigers die gebruik maken van de haltes Alikruikweg, Bremerbergweg en Flevocamping zet Connexxion op werkdagen een pendelbus in. Deze rijdt uitsluitend op het traject Biddinghuizen, Bremerbergweg naar Biddinghuizen, Plein en vice versa. Op zaterdag en zondag kunnen reizigers gebruik maken van de belbus. U wordt alleen vervoerd vanaf één van de vervallen haltes, naar de halte Biddinghuizen Plein. U kunt daar overstappen op de reguliere bus. Om gebruik te maken van de pendeltaxi dient u minimaal 1 uur vóór vertrek contact op te nemen met Connexxion via telefoonnummer 0527 – 61 20 20.

Reisinformatie Walibi Express
Walibi is vanuit de richtingen Zeewolde, Harderwijk en Lelystad bereikbar via de N305 Gooiseweg/Biddingringweg, Baan, Bremerbergweg en de Spijkweg. Vanuit de richtingen Elburg, Dronten en Biddinghuizen geldt de normale route.

 

Omleidingskaart walibi

Reisinformatie naar Waterparc Veluwemeer
Waterparc Flevostrand blijft bereikbaar vanuit de richting Harderwijk. Vanuit de richting Elburg en Dronten is Waterparc Veluwemeer bereikbaar via de N309 Oldebroekerweg, Baan, N305 Biddingringweg/Gooiseweg, N302 Ganzenweg en de Harderbosweg.

Omleiding Waterparc

Reisinformatie (brom)fietsers
Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Harderdijk. Fietsverkeer van en naar de Strandgaperweg moet bij het kruispunt afstappen om het werkvak veilig over te steken.

Werkzaamheden
De N306 Harderdijk is toe aan groot onderhoud. Het hele traject wordt voorzien van nieuw asfalt. Ook wordt de rijbaan voorzien van ribbelstroken en reflecterende glasbollen voor extra veiligheid. Met deze werkzaamheden moet de weg weer 15 jaar vooruit kunnen. De lange parkeerstrook wordt verwijderd en in plaats daarvan komen op verschillende locaties langs de dijk een aantal kortere parkeerstroken.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen