Nieuws

Werkzaamheden N331 Vollenhoverweg

Van dinsdag 6 oktober 2020 06.00 uur tot en met vrijdag 9 oktober 2020 16.00 uur wordt er gewerkt aan de Vollenhoverweg bij Marknesse tussen de rotonde Steenwijkerweg N333 en de rotonde Oosterringweg N715. Dit deel van de weg is afgesloten voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. De beide rotondes blijven open. Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingsroutes. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden.

Omleidingsroute Vollenhoverweg

Omleidingsroute
De Vollenhoverweg tussen de rotonde Steenwijkerweg N333 en de rotonde Oosterringweg N715 is afgesloten voor het verkeer tijdens de werkzaamheden. De beide rotondes blijven open. Verkeer vanuit Vollenhove richting Emmeloord/A6 volgt de Kraggenburgerweg en de Zuiderringweg richting Ens/N50. Verkeer vanuit Emmeloord/A6 richting Vollenhove/Marknesse/Blokzijl volgt de Kuinderweg en de Oosterringweg (richting Marknesse), daarna de Uiterdijkenweg (richting Blokzijl) en de Steenwijkerweg en Vollenhoverweg (richting Vollenhove).

Fietsers worden niet gehinderd door de werkzaamheden. Zij kunnen langs de werkzaamheden fietsen. Buslijn 75 Steenwijk – Marknesse vv volgt een kleine routewijziging en blijft diensten draaien volgens het bestaande rooster. Doorgaand wegverkeer krijgt te maken met vertragingen door omleidingen. In verband met de gewichtsbeperking voor de Voorstersluisbrug is voor het zware vrachtverkeer ter plekke een aparte omleidingsroute ingesteld.

Wat gaan we doen?
Tot nu toe maakt Provincie Flevoland bij de aanleg van wegen al gebruik van onder- en tussenlagen die voor een groot deel bestaan uit gerecyclede materialen. Wegenbouwer KWS heeft Provincie Flevoland gevraagd mee te doen aan een pilot waarbij een asfalt toplaag wordt aangebracht van SMA (steen- of splimastiekasfalt) met 50% gerecycled asfaltgranulaat. Asfaltgranulaat wordt gemaakt door het breken van asfaltpuin of het frezen (en daarna breken) van bitumineuze wegverhardingen. Hierdoor hoeft 50% minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden. Daarnaast wordt tijdens de productie van dit asfaltmengsel 25% CO2 bespaard ten opzichte van het gebruikelijke mengsel. Deze pilot is een primeur voor Flevoland.

Het wegvak tussen de rotonde Steenwijkerweg en rotonde Oosterringweg bleek eerder toe aan onderhoud dan gepland. De lengte van dit werkvak is circa 500 meter en daardoor geschikt voor deze pilot. Redenen voor Provincie Flevoland om het onderhoud van dit deel van de weg naar voren te halen en mee te doen aan de pilot. Door deelname aan dit soort innovatieve pilotprojecten stimuleert Provincie Flevoland, als opdrachtgever, de ontwikkelingen op de inframarkt op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheidsdoelstellingen
Bij de aanleg en onderhoud van wegen, bruggen, sluizen en vaarten kijkt Provincie Flevoland kritisch naar de wijze van aanleg en de te gebruiken materialen. We doen dit om de CO2 uitstoot te verlagen en het gebruik van circulaire (recyclebare) grondstoffen te verhogen. Hiermee geven we invulling aan de duurzaamheidsdoelstellingen die Provincie Flevoland heeft bepaald.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze projecten en werkzaamheden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen