Code geel: Vanaf woensdag aanhoudende hitte   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden N705 Spiekweg (Zeewolde)

Van maandag 9 september tot en met vrijdag 18 oktober vindt er groot onderhoud plaats aan de Spiekweg bij Zeewolde. Het traject van werkzaamheden loopt vanaf de rotonde met de Nijkerkerweg (blijft open) tot de rotonde met de Horsterweg (blijft open). Tijdens de wegwerkzaamheden gelden er omleidingsroutes. Meer informatie vindt u in het infobulletin.

Spiekweg omleiding

Omleidingsroute wegverkeer tussen Zeewolde en Nijkerk
Tijdens de werkzaamheden is de Spiekweg dicht voor al het wegverkeer tussen de Nijkerkerweg en Horsterweg. Doorgaand verkeer tussen Zeewolde en Nijkerk rijdt daarom om via de N305 Gooiseweg en N301 Nijkerkerweg (en omgekeerd). Dit levert zo’n 5 minuten extra reistijd op.

De campings, scouting en andere bedrijven in het bos ten oosten van de Spiekweg kunnen gebruik maken van de route Horsterweg/ Dasselaarweg of de route via de Erkemederweg en het Nulderpad. Staatsbosbeheer is bereikbaar via de Groenewoudseweg (via Golflaan of Flediteweg).

Omleidingsroute landbouwverkeer
Landbouwverkeer richting het noorden kan gebruik maken van het Nijkerkerpad en de Flediteweg; richting het zuiden zijn het Nijkerkerpad en de Erkemederweg beschikbaar.

Openbaar vervoer
Tijdens het werk kunnen bus 142 (Nijkerk-Zeewolde) en bus 160 (Almere-Zeewolde) niet hun reguliere route rijden.

Bus 142

Update 30 augustus: let op, in tegenstelling tot de informatie in het infobulletin, wordt halte Nulderpad niet door de taxi-pendelbus aangedaan. Halte Nulderpad vervalt (zowel voor bus 142 als bus 160). De nieuwe, juiste kaart vindt u onderstaand.

Voor bus 142 geldt dat de bus vanuit Nijkerk via de Nijkerkerweg en Gooiseweg rechtstreeks naar halte Zeewolde De Mast rijdt. Haltes NCC, RCN-Dasselaar, RCN-Eikenlaan, De Verbeelding, Fluitekruid, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg, Overloop en Klein Hoefblad worden bediend door een taxi-pendelbus. Halte Nulderpad vervalt. De taxi-pendelbus rijdt op dezelfde tijden als de bus en biedt aansluiting op lijn 142 (beide richtingen). Voor alle informatie over de bus bezoekt u de website van Connexxion.

route bus 142

Bus 160
Voor bus 160 betekent de afsluiting van de weg dat de bus vanuit Almere, na halte Slingerpad, via de Nijkerkerweg en Gooiseweg rechtstreeks naar halte Zeewolde De Mast rijdt. Haltes NCC, RCN-Dasselaar, RCN-Eikenlaan, De Verbeelding, Fluitekruid, Horsterweg, Kluunpad en Naarderweg worden bediend door een taxi-pendelbus die van en naar halte Slingerpad rijdt. Daar is de aansluiting met de reguliere bus. Halte Nulderpad komt te vervallen. Voor alle informatie over de bus bezoekt u de website van Connexxion.

Spiekweg 160

Fietspadgebruikers
Het fietspad blijft in principe tijdens het werk geopend. Mocht dit uit veiligheidsredenen (tijdelijk) niet kunnen, dan wordt dit ter plaatse aangegeven. De omleidingsroute loopt dan via het bos. Let op: tijdens het werk aan de kruisingen met het Nulderpad en de Dasselaarweg kan het zijn dat ter plaatse (brom)fietsers moeten afstappen en lopen. De Spiekweg kan tijdens de werkzaamheden niet overgestoken worden.

Werkzaamheden
De N705 Spiekweg is toe aan groot onderhoud. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg op verschillende fronten verbeterd:

  • Veilig afslaan: om veilig linksaf te kunnen slaan, naar de Dasselaarweg en het Nulderpad, worden zogenaamde linksaf-vakken aangelegd. Op deze manier hoeft afslaand verkeer niet meer stil te staan op de rijbaan wat potentiële kop-staartbotsingen voorkomt.
  • Veilig oversteken: tegenover de linksaf-vakken wordt ruimte gecreëerd zodat wandelaars en (brom)fietsers in twee keer de Spiekweg kunnen oversteken. Bij het Nulderpad wordt daarnaast ruimte gemaakt voor ruiters om veilig te wachten voor het oversteken. Ook kleinere diersoorten kunnen straks veilig naar de andere kant van de weg, en wel via een faunatunnel die wordt aangelegd ter hoogte van de Groenewoudsetocht.
  • Veilig uitwijken: de Spiekweg krijgt naast de kantstreep (buiten de rijstrook), glasbollen en een ribbelstrook. Dit attendeert bestuurders op het einde van de rijstrook en geeft ze kans terug te keren naar de rijstrook mochten ze er per ongeluk naast komen.

Daarnaast krijgen ook de bushaltes bij het Nulderpad een opknapbeurt en wordt al het asfalt vervangen.

Let op: in dezelfde periode werkt gemeente Zeewolde aan de Horsterweg, tussen de Eikenlaan en Sportlaan. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Meer informatie vindt u op de gemeentelijke website.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen