Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden N706 Vogelweg Lelystad

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 19 juli is de N706 Vogelweg bij Lelystad afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Tijdens deze periode gelden er omleidingsroutes. Alle informatie vindt u terug in het infobulletin (pdf, 2,3 MB).

Bord Vogelweg

Planning en fasering
Het traject waar gewerkt wordt, ligt tussen de Knardijk en de N302 Larserweg. De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee fases;

Fase Traject Periode Opmerkingen
1 Knardijk tot en met Knarweg 3 juni tot en met 16 juni Beide kruisingen Knarweg/Vogelweg afgesloten; kruising Larserpad open
2 Knarweg tot Larserweg 17 juni tot en met 19 juli Beide kruisingen Knarweg/Vogelweg open; kruising Larserpad afgesloten

Omleidingsroutes bestemmingsverkeer fase 1
De wegen rondom de Vogelweg (Meerkoetenweg, Eendenweg, Meeuwenweg, Pijlstaartweg en Knarweg) zijn alleen te bereiken via de N302 Larserweg en eventueel het Larserpad. De Knarweg (zowel noord als zuid) loopt tijdens deze fase dood bij de kruising met de Vogelweg. Oversteken van de Vogelweg bij de kruisingen Knarweg is niet mogelijk.

Omleidingsroutes bestemmingsverkeer fase 2
De gemeentelijke wegen ten noorden van de Vogelweg (Meerkoetenweg, Eendenweg, Knarweg noord) zijn bereikbaar via de Vogelweg (uit zuidelijke richting) en de Larserweg. De gemeentelijke wegen ten zuiden van de Vogelweg (Meeuwenweg, Pijlstaartweg, Knarweg zuid en Larserpad) zijn alleen bereikbaar via de Vogelweg vanuit zuidelijke richting. De kruising Larserweg/Vogelweg is dicht evenals de kruising met het Larserpad.

Doorgaand verkeer Almere – Lelystad fase 1 en 2
Tijdens beide fases loopt de omleidingsroute voor het doorgaande verkeer tussen Almere en Lelystad via de N705, N305 en N302 (Roerdompweg/Spiekweg, Gooiseweg, Larserweg) (en omgekeerd).

 

 

Vogelweg werkzaamheden

Omleidingsroutes landbouwverkeer fase 1 en 2
Tijdens fase 1 , van 3 t/m 16 juni, kan het landbouwverkeer de Knardijk niet oversteken bij de Vogelweg. De omleidingsroute op dat moment loopt via de Roerdompweg, Baardmeesweg , Knarweg en Pijlstaartweg. Bij het Larserpad bestaat de mogelijkheid om de Vogelweg over te steken.

Tijdens fase 2 kan het landbouwverkeer de Vogelweg alleen oversteken bij de Knarweg. De kruising met het Larserpad is afgesloten. Dit betekent ook dat de Larserweg niet overgestoken kan worden bij de Vogelweg. Hiervoor zijn als alternatieven de kruising Meerkoetenweg/Larserweg (richting Lelystad) en de onderdoorgang van het Larserpad bij de Hoge Vaart (richting Dronten) beschikbaar.

Bekijk alle omleidingskaarten in het infobulletin (pdf, 2,3 MB).

(Brom)fietsers

Het fietspad blijft open, maar ook (brom)fietsers moeten rekening houden met de werkzaamheden. Bij werkzaamheden aan bijvoorbeeld de kruisingen met de Knarweg, het Larserpad en de inritten van de bewoners aan de Vogelweg kan het zijn dat (brom)fietsers even moeten wachten, afstappen en/of eventueel een alternatieve route moeten nemen. Ter plaatse zal dit door middel van borden kenbaar gemaakt worden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit:

  • het verbreden van de weg naar 7,30 meter
  • aanbrengen van ribbelstroken en glasbollen
  • aanbrengen van nieuw asfalt

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op de Zuidwesterringweg (en andere geselecteerde provinciale wegen).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen