Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Werkzaamheden N709 Oldebroekerweg (Biddinghuizen)

Van maandag 9 september tot en met zaterdag 26 oktober a.s. werkt Provincie Flevoland aan de Oldebroekerweg.  Tijdens de wegwerkzaamheden gelden er omleidingsroutes. 

Naambord Oldebroekerweg

Planning en traject
De werkzaamheden worden uitgevoerd in één fase, van maandag 9 september tot en met zaterdag 26 oktober 2019. Het doorgaande verkeer tussen Biddinghuizen en Elburg rijdt in deze periode om. Tijdens de werkzaamheden is de N709 Oldebroekerweg afgesloten tussen de rotonde met de Baan en de kruising met de Olsterweg. De rotonde met de Baan blijft open evenals de kruising met de Olsterweg.

Omleidingsroute verkeer tussen Biddinghuizen en Elburg
De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer tussen Biddinghuizen en Elburg loopt via de N708 Bremerbergweg en de N306 Spijkweg. Dit is circa 4 kilometer en 5 minuten omrijden.

omleiding Oldebroekerweg

Alikruikweg gaat dicht
Om sluipverkeer tegen te gaan, gaat de Alikruikweg uit veiligheidsoverwegingen dicht voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer zoals bewoners en leveranciers zijn hier toegestaan tijdens de werkzaamheden. Verkeersregelaars zien hierop toe.

Omleidingsroute verkeer tussen Biddinghuizen en Kampen
Verkeer van Biddinghuizen naar Kampen kan kiezen voor de route via de N305 Biddingringweg en N307 Hanzeweg (en omgekeerd). Deze route is qua tijd en kilometers in de basis gelijk aan de route via de N709 Oldebroekerweg en de N306 Drontermeerdijk.

Fietspad

Het fietspad langs de Oldebroekerweg blijft open tijdens de werkzaamheden. Het kan zijn dat – tijdens het opnieuw aanleggen van de inritten naar de woningen aan fietspadzijde – (brom)fietsers ter plaatse moeten afstappen en lopen.

Werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vernieuwd. De weg wordt verbreed naar 7,30 meter. De extra ruimte die dit geeft wordt gebruikt om naast de kantstreep (buiten de rijstrook) ribbelstroken en glasbollen aan te brengen. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep terecht komen. Het plateau dat zich tussen Oldebroekerweg 12 en 14 bevindt wordt tijdens de werkzaamheden opnieuw aangelegd.

Inloopavond
Op donderdag 5 september aanstaande organiseert Provincie Flevoland een tweede en laatste inloop over deze werkzaamheden. U bent welkom tussen 17.00 en 19.00 uur bij De Voorhof (zaal De Heerd), Akkerhof 3 te Biddinghuizen. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen