Nieuws

Werkzaamheden N719 Leemringweg bij Kraggenburg

Van maandag 16 maart tot en met vrijdag 26  juni 2020 werken wij aan de Leemringweg. Hierdoor is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer en zijn er omleidingsroutes. In deze periode wordt groot onderhoud uitgevoerd en verbeteren we de verkeersveiligheid. 

Traject
Het traject van de werkzaamheden loopt vanaf de rotonde bij Kraggenburg (blijft open) tot de bebouwde kom van Marknesse.

Planning & fasering
De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie fases, in de periode van 16 maart tot en met 26 juni 2020. In totaal zal het werk zo’n 15 weken in beslag nemen. In verband met de bereikbaarheid van bewoners en verschillende (recreatie)bedrijven aan de Leemringweg worden de werkzaamheden gefaseerd. De fasering is op dit moment als volgt uitgedacht:

Fase 1 2 3
Wanneer Maandag 16 maart tot en met zondag 26 april 2020 Maandag 27 april tot en met zondag 24 mei 2020 Maandag 25 mei tot en met vrijdag 26 juni 2020
Traject Rotonde Kraggenburg – De Voorst De Voorst – Netl (hoofdingang) Netl (hoofdingang) – bebouwde kom Marknesse

Omleidingsroute autoverkeer
De Leemringweg gaat tijdens de werkzaamheden dicht voor het verkeer. Het traject van de fase waar op dat moment aan gewerkt wordt is dicht. De andere twee delen (fases) van de Leemringweg zijn dan open voor bestemmingsverkeer zoals bewoners en leveranciers. Het doorgaande verkeer tussen Marknesse en Kraggenburg rijdt tijdens de hele uitvoeringsperiode om via de N331 Vollenhoverweg en de N352 Repelweg/Kraggenburgerweg.

Omleidingsroute (brom) fietsers
Tijdens fase 1 is het fietspad dicht in verband met de aanleg van de paddentunnels, die ook in/onder het fietspad komen te liggen. Tijdens fase 2 en 3 is ons uitgangspunt om het fietspad open te houden. Het kan wel zijn dat, tijdens werk aan de kruisingen, het niet mogelijk is om over te steken naar één van de zijwegen. Dit wordt dan met borden aangekondigd.

Omleiding Leemringweg

Omleidingsroute openbaar vervoer
Bus 71 van Emmeloord naar Zwolle rijdt tijdens de werkzaamheden om: de bus rijdt rechtstreeks van Marknesse naar Vollenhove. Reizigers van en naar Kraggenburg krijgen via een pendelbus aansluiting op de reguliere bus. De volgende haltes worden door de pendelbus bediend: Paardenweg, Voorster sluis, Voorsterweg, Repelweg. De exacte haltetijden van de pendel bus worden circa twee weken van te voren bekend en zijn te bekijken via www.connexxion.nl. De volgende haltes komen de gehele periode te vervallen:

  • Marknesse busstation
  • Breestraat
  • Leemringweg
  • Mammouthweg
  • Picknickplaats
  • De Voorst
Omleiding openbaar vervoer

Wat gaan we doen?

  • De weg wordt verbreed zodat het voldoet aan het huidige standaard profiel van een provinciale weg. De nieuwe breedte van de weg wordt 7,30 meter. De extra ruimte wordt gebruikt om naast de kantstreep (buiten de rijstrook) ribbelstroken en glasbollen aan te brengen. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.
  • Het asfalt is versleten en toe aan vervanging. De volledige deklaag (bovenste asfaltlaag) wordt vervangen. Daarnaast repareren we op verschillende plekken ook de onderlaag.
  • De leuning op de brug over de Enservaart voldoet niet meer aan de verkeersveiligheidseisen van tegenwoordig. Tijdens de werkzaamheden wordt de huidige leuning vervangen door een leuning met een zogenaamde voertuigkerende werking.
  • Jaarlijks vindt in het voorjaar de paddentrek plaats waarbij duizenden padden de Leemringweg oversteken (van noord naar zuid). Om dit te faciliteren worden vier paddentunnels onder de Leemringweg aangelegd. De locaties zijn in samenspraak met Natuurmonumenten bepaald en liggen tussen Leemringweg 22 en de rotonde bij Kraggenburg.

Meer informatie?
 Neem dan contact op via 0320 265 566 of werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen