Nieuws

Werkzaamheden oevers langs de Oostervaart bij Lelystad

In tweede helft van 2020 start provincie Flevoland met het onderhouden, vervangen en verbeteren van de oevers langs de Oostervaart in Lelystad.

Waar wordt er gewerkt?
Het traject waar gewerkt wordt is vanaf de Gelderse Diep tot aan de Steenstraat/ Edelhertweg.

Wat gaat er gebeuren?
De houten en betonnen damwanden ook wel beschoeiing genoemd worden vervangen of herstelt of gerepareerd. Er worden blokkenmatten aangebracht langs de Oostervaart en er komen uittreedplaatsen voor de dieren.

Achtergrond informatie
De staat van onderhoud van de betonnen en houten oeverbeschoeiing is matig tot slecht. Sommige ankers zijn gebroken en op veel punten zijn de gordingen (de horizontale balk die zich boven het water bevindt) los. Daardoor wijkt de damwand en is op enkele plaatsen de grond achter de wand weggespoeld (uitspoeling) met mogelijk grote gevolgen voor de scheepvaart en aangrenzende terreinen.

Oostervaart

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen