Nieuws

Werkzaamheden Vaartsluis bij Almere

Eind maart is provincie Flevoland gestart met werkzaamheden bij de Vaartsluis in Almere. De werkzaamheden zijn naar verwachting 15 mei 2020 klaar.

Vaartsluis Almere01

Wat gaan we doen?
De remmingwerken worden vervangen. Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die de scheepvaart naar de brug of de sluis leidt. Daarom worden ze ook wel geleidewerken genoemd. Daarnaast beschermen de remmingwerken de brug of de sluis. De werkzaamheden worden dagelijks uitgevoerd tussen 07.00 en 17.00 uur. De doorvaart voor de scheepvaart blijft mogelijk. Vanwege de werkschepen is het belangrijk om langzaam te varen. In deze periode is de aanmeldknop niet in gebruik. Aanmelden kan via de marifoon of bel naar 0320 76 76 10.

Programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
Het vervangen van de remmingwerken zijn een onderdeel van een groter project van de provincie. Aankomende jaren worden onze 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen opgeknapt. Naast de remmingwerken wordt bij alle bruggen en sluizen de bediening op afstand vernieuwd. Klik hier voor meer informatie over het grote onderhoudsproject.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen