Nieuws

Werkzaamheden voor Anthony Fokkerweg liggen op schema

Na de zomer begint bouwbedrijf Heijmans met de werkzaamheden bij de Meerkoetenweg en Talingweg. Bij de Meerkoetenweg komt een rotonde die de nieuwe aansluiting op de A6 met de bestaande Anthony Fokkerweg verbindt. Later dit jaar wordt ook de Talingweg op de nieuwe situatie aangesloten. Het weg- en fietsverkeer krijgt te maken met enige verkeershinder. Download het infobulletin (2.40 MB, PDF) voor meer informatie over de werkzaamheden.

Zandtransport vanaf het viaduct bij de A6 naar de Anthony Fokkerweg

Werkzaamheden Meerkoetenweg

Om de bestaande Anthony Fokkerweg door te trekken naar de nieuwe aansluiting is het nodig om de grond eerst voor te belasten met zand. Vanaf half augustus tot half september wordt het zand per schip via de Lage Vaart aangevoerd. Het bouwverkeer brengt het zand naar de juiste plek via het nieuwe viaduct over de A6. Bij het oversteken van de Meerkoetenweg moet het bouwverkeer voorrang verlenen aan het normale wegverkeer en de fietsers op de Meerkoetenweg.

Aanleg rotonde

Half september tot eind oktober legt Heijmans de rotonde bij de Meerkoetenweg aan. De Meerkoetenweg blijft open voor het verkeer. Via een tijdelijke weg (bypass) langs de werkzaamheden rijdt het verkeer over de Meerkoetenweg. Ook het fietspad wordt verlegd, zodat fietsers ongehinderd door kunnen fietsen. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars ter plaatse.

Werkzaamheden Talingweg

Half augustus beginnen de werkzaamheden bij de Talingweg. De Talingweg wordt aangepast zodat deze aansluit op de nieuwe situatie. Fietsverkeer vanaf het Larserpad naar de Talingweg gaat voor een periode van 2 maanden over de rijbaan fietsen. Het fietspad ter plaatse is dan buiten gebruik. De Anthony Fokkerweg is voor het wegverkeer in beide richtingen open. Er geldt wel een maximum snelheid van 30 km/u. Begin oktober wordt de Anthony Fokkerweg verlegd. Het weg- en fietsverkeer wordt dan via een bypass door de berm geleid.

Afsluiting Anthony Fokkerweg

Op maandag 2 en dinsdag 3 november is de Anthony Fokkerweg tussen de aansluiting Albert Plesmanlaan en de Talingweg dicht voor alle verkeer. De bedrijven en circuits van de Talingweg zijn dan niet bereikbaar.

De 35 meter lange ligger hangt boven het wegdek ©FotostudioWierd

Terugblik afgelopen periode

De afgelopen maanden heeft Heijmans vooral werkzaamheden op en rond het  gebied van de A6 verricht. De Hollandse Tocht is omgelegd zodat er ruimte vrij is gekomen voor de nieuwe afrit vanuit Almere. Om het water in het gebied te krijgen is er een 63 meter lange ecoduiker (onderdoorgang) geplaatst. Deze duiker ligt straks onder de nieuwe Anthony Fokkerweg. Ook onder de A6 is een ecoduiker geplaatst die de Hollandse Tocht met de Lage Vaart verbindt. Deze duiker heeft een lengte van 86 meter. In beide ecoduikers zijn speciale looprichels aangebracht zodat kleine zoogdieren de weg veilig kunnen kruisen. Begin juli is de oude duiker opgevuld.

Viaduct over de A6

Over de A6 is in anderhalve maand tijd een viaduct gebouwd. Hiervoor moest eerst een steunpunt in de middenberm worden gemaakt. In week 21 en week 22 werden de liggers (betonnen balken) voor het viaduct gelegd. De liggers zijn 37,5 meter lang en wegen maximaal 73.000 kilogram per stuk. Met stalen draden zijn de liggers aan elkaar gevlochten. Deze draden vormen de wapening waar het beton op werd gestort van de toekomstige weg over het viaduct.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen