Code geel: Vanaf woensdag aanhoudende hitte   Lees meer

Nieuws

Winnaars innovatiecompetitie Smart Mobility Flevoland bekend

Maar liefst 20 ondernemers hebben zich aangemeld voor de innovatiecompetitie Smart Mobility Flevoland. Zij dienden ideeën in om de verkeersdoorstroming tijdens grote evenementen in Flevoland te verbeteren. Uit deze 20 inzendingen heeft een onafhankelijke beoordelingscommissie, 8 winnaars gekozen. Deze 8 ondernemingen gaan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren om innovatieve producten en/of diensten te ontwikkelen die de bereikbaarheid van evenementen in de provincie Flevoland optimaliseert en tegelijkertijd een vernieuwde manier van samenwerking op het gebied van bereikbaarheid tijdens evenementen oplevert. Met slimme of Smart Mobility oplossingen is de gedachte dat gedragsverandering mogelijk is en dat de bouw van infrastructurele maatregelen kan worden voorkomen. De innovatiecompetitie Smart Mobility Flevoland is een samenwerking van RVO en de Provincie Flevoland.

8 winnaars
De winnaars gaan nu aan de slag met hun innovaties. Zij buigen zich over het vraagstuk hoe zij de bereikbaarheid van de directe omgeving van het Walibi evenemententerrein en van de Floriade (2022) in Almere met behulp van Smart Mobility oplossingen kunnen verbeteren. Daarnaast wordt gezocht naar een integrale manier van samenwerking met wegbeheerders, mobiliteitsdienstverleners en evenementenorganisatoren om het evenementenverkeer op een gecoördineerde manier van en naar de evenementenlocaties te geleiden in de provincie Flevoland.

De winnende ideeën zijn:

  • Crown Management Systeem Flevoland van Sweco Nederland
  • TTU van TripService
  • Travelguide van Livecrowd B.V.
  • Gaiyo Event van Innovactory International BV
  • Het Operationeel Mobiliteitscentrum van de toekomst van Stadion Amsterdam C.V.
  • Combineren-Analyseren-Reageren: Beslissingsondersteunende software voor multi-modaal mobiliteitsmanagement van bezoekersstromen rondom drukke evenementenlocaties van City Analytics Projects B.V.
  • Let’s open up a world of discovery! van Mobiliteitsfabriek BV
  • Flatten the curve van Vialis B.V.

Een beschrijving van de winnende ideeën is te vinden op Publieke samenvattingen SBIR oproep Smart Mobility Flevoland | RVO.nl | Rijksdienst

Duurzame oplossingen voor de toekomst
Tijdens de competitie gaan de winnende ondernemers bruikbare en duurzame oplossingen ontwikkelen voor de evenementenbranche voor de korte termijn én voor oplossingen op langere termijn voor de verbetering van de mobiliteit in de provincie Flevoland. De provincie Flevoland hoopt op deze manier niet alleen de bereikbaarheid voor evenementenbezoekers te verbeteren, maar ook op zo weinig mogelijk hinder voor lokaal bestemmingsverkeer met zo min mogelijk impact op de leefbaarheid en het milieu.

Met deze innovatiecompetitie dagen provincie en RVO ondernemers uit om maatschappelijke problemen op te lossen met innovatieve producten en diensten. Binnen de beschikbare middelen zoals gepubliceerd in de oproep worden de best beoordeelde voorstellen gehonoreerd met een opdracht. De competitie bestaat uit 2 fasen. In fase 1 krijgen ondernemers een opdracht voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Een onafhankelijke commissie beoordeelt in elke fase de projecten. De beste projecten krijgen in fase 2 een opdracht voor verder onderzoek en ontwikkeling tot een werkend systeem.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de innovatiecompetitie op SBIR oproep Smart Mobility Flevoland | RVO.nl | Rijksdienst

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen