Nieuws

Zand dumpen langs de Hogering

Op donderdag 25 juni hebben gedeputeerde Jan de Reus (provincie Flevoland) en wethouder Jan Hoek (gemeente Almere) zich laten informeren over de stand van zaken van het project verbreding Hogering Almere.

Gedeputeerde Jan de Reus zit in de dumper. Wethouder Jan Hoek houdt de GPS-stok vast. ©FotostudioWierd

Op de projectlocatie aan de Katernstraat werden Jan de Reus en Jan Hoek bijgepraat door een kleine afvaardiging van de teams van provincie Flevoland en aannemer Gebr. Van der Lee. Nadat vorig jaar een andere uitvoeringsmethode voor de bouw van de tunnelbakken moest worden gekozen, zijn in januari van dit jaar de werkzaamheden gestart. Bodemonderzoeken, bomenkap en kabelverleggingen vormden de start van de werkzaamheden buiten, als voorbereiding op het aanbrengen van de voorbelasting.

Voorbelasting
Begin deze maand is gestart met het aanbrengen van voorbelasting bij de Neonweg. De gedeputeerde en wethouder brachten een bezoek aan het depot aldaar om de voortgang met eigen ogen te aanschouwen én een kleine bijdrage te leveren.

Het aanbrengen van voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt. Het gewicht van de voorbelasting, een zandpakket van ruim zes meter hoog, zorgt ervoor dat de ondergrond de komende maanden naar verwachting bijna één meter inklinkt. De gedeputeerde en wethouder leverden samen een bijdrage aan het opbouwen van het zandpakket. Bij het depot van aannemer Gebr. Van der Lee nam gedeputeerde Jan de Reus plaats in een dumper waarmee hij een lading zand stortte. Na het storten van het zand constateerde wethouder Jan Hoek met de GPS-stok dat het gestorte zand op de juiste locatie was aangebracht. Gedeputeerde Jan de Reus: “Het vergt nog vele vrachtwagens met zand en een aantal maanden geduld voordat we hier de spreekwoordelijke schop in de grond zullen zien, maar ik ben blij te zien dat de werkzaamheden aan de Hogering nu toch echt zijn gestart. De verbreding van de Hogering is belangrijk voor de doorstroming en bereikbaarheid van Almere. Het faciliteert de groei van Almere Poort en de ontwikkeling van Almere Pampus. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie om 100.000 woningen in Flevoland te realiseren.”

SBA-convenant
De verbreding van de Hogering is onderdeel van het convenant ‘Stedelijke Bereikbaarheid Almere’, waarin het Rijk, provincie en gemeente samen investeren in een goede bereikbaarheid van Almere. Wethouder Jan Hoek: “De verbreding van de Hogering is een noodzakelijke stap in de groei van Almere. Het ondersteunt onze ambities in Almere Poort en Pampus zodat Almere 2.0 mogelijk gemaakt kan worden. Dankzij de goede samenwerking met provincie Flevoland gaan wij hier de komende jaren ook daadwerkelijke uitvoering aangeven.”

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen