Projecten

Verdubbeling Gooiseweg

Gooiseweg (N305) tussen de kruising met de Gooimeerdijk Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301).

Periode

De (voorbereidende) werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg starten januari 2019 en duren tot september 2021.

GOOISEWEG FASE 3

De N305 Gooiseweg is voor zowel Almere, Zeewolde als Lelystad Airport een belangrijke verbindingsweg. Bij incidenten op de A6, A27 en A28 vormt de weg ook een alternatieve route voor verkeer. Op dit moment is nog één deel van de Gooiseweg niet verdubbeld. Het verdubbelen van dit laatste deel staat de komende jaren op de planning. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301) liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Ook de aansluiting van de Gooiseweg op de rotonde bij de kruising met de Nijkerkerweg, en de kruising met de Gooimeerdijk-Oost worden op de verdubbeling aangepast.

Het verdubbelen van dit laatste deel van de Gooiseweg zorgt voor een goede aansluiting op het omliggende wegennet, een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid. Daarnaast zijn wij zo goed voorbereid op de toename van het verkeer in de regio.

NIEUWSBRIEF GOOISEWEG

De nieuwsbrief van juni 2021 over de wegafsluiting van de N305 Gooiseweg kunt u hier (pdf, 1,44 MB) downloaden. De nieuwsbrief van februari 2021 over de voortgang van de werkzaamheden downloadt u hier  (pdf, 3MB).

VEELGESTELDE VRAGEN

Antwoorden op veelgestelde vragen over de verdubbeling van de N305 Gooiseweg vindt u hier. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar gooiseweg3@flevoland.nl.

Hoe

Waarom

  • Betere doorstroming van het verkeer en daarmee een kortere reistijd.
  • Het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio.
  • Grotere verkeersveiligheid

Planning

Van maandag 28 juni tot en met maandagochtend 12 juli om 06.00 uur is de Gooiseweg tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg dicht voor het verkeer. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt om tijdens de afsluiting. Meer informatie leest u in de nieuwsbrief van juni 2021.

Wanneer zijn we klaar?

Augustus 2019 t/m najaar 2020 Het zand van de voorbelasting krijgt in deze periode voldoende ruimte om te zorgen voor een stevige onderlaag.
Winter 2019-2020 Aanplant nieuwe bomen
2020 Zetting voorbelasting, selecteren aannemer civiel
Medio februari 2021 Start aanleggen verharding van de nieuwe weg
Eind september Werkzaamheden gereed