Projecten

Groot onderhoud N706 Vogelweg

Roerdompweg - Vogelweg

Periode

20 juni - 30 juli 2022

Op 20 juni 2022 start Provincie Flevoland met het grootschalig onderhoud aan de N706 Vogelweg. Tegelijk wordt een kort traject van de Roerdomp­weg dat aansluit op de Vogelweg vernieuwd. De weg is tijdens de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer. Voor bestemmings- en land­bouwverkeer worden maatregelen genomen om de omleidingsroutes zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden duren tot eind van de middag op zaterdag 30 juli 2022.

De N706 Vogelweg is toe aan groot onderhoud. Een traject van 2,5 kilometer wordt vernieuwd. De noordelijke rijstrook wordt voorzien van een nieuwe wegconstructie terwijl de zuidelijke rijstrook alleen wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De kruisingen Ooievaarsweg/Lepelaarsweg en Reigerweg/Roerdompweg worden ook voorzien van nieuw asfalt. Tegelijkertijd vernieuwen we circa 600 meter van de Roerdompweg tot aan de N706 Vogelweg. Voor de fietsers komt er een fietsoversteek bij de Vogelweg/Roerdompweg zodat het oversteken veiliger kan. Tot slot vernieuwen we twee bushaltes bij de Vogelweg/Reigerweg. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

Hoe

Waarom

  • Vergroting van de verkeersveiligheid
  • Verbetering van de kwaliteit van het wegdek

Planning

Fase 1: 20 juni - 4 juli De werkzaamheden vinden plaats aan de Vogelweg tussen de kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg.
Fase 2: 4 juli - 31 juli In deze fase zijn er werkzaamheden aan de Vogelweg tussen de Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg. Ook vinden er in deze fase werkzaamheden plaats aan de Roerdompweg (tot circa 600 meter vanaf de Vogelweg)

Hoe blijf ik op de hoogte?

Via de gratis BouwApp kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen. Ook wanneer er onverwachte ontwikkelingen zijn zullen wij die in de BouwApp melden. U kunt de BouwApp downloaden via de App store, of de Google Play store.