Projecten

Verbreding Hogering Almere

Tussen A6 en Hollandsedreef

Periode

2020-2023

VERBREDING HOGERING ALMERE

Het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren samen in een goede bereikbaarheid van Almere. Zo maakt provincie Flevoland de Hogering de komende jaren klaar voor de groei van Almere. Van 2020 tot 2023 gaat de Hogering op de schop, tussen de A6 en de Contrabasweg. In beide richtingen komt er een rijstrook bij en bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder deze kruisingen door. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig door kan rijden. Lees alles na in de folder over de verbreding van de Hogering (PDF 6.67 MB).

Werk aan de weg brengt hinder met zich mee. In dit geval in de vorm van omleidingsroutes en een verlaagde snelheid op de Hogering, ter plaatse van het werk. Via verschillende communicatiekanalen houden we u op de hoogte zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken over de voor u beste route.

INFORMATIECENTRUM

Vanwege de maatregelen omtrent het COVID-19 coronavirus is het informatiecentrum aan de Katernstraat 8 in Almere gesloten. Wij zijn er op gericht onze dienstverlening zo optimaal mogelijk te houden. Omdat het een unieke situatie is, kan het zijn dat zaken anders lopen dan dat u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip. Uw vragen over de verbreding van de Hogering in Almere kunt u mailen naar hogering@flevoland.nl

Hoe

Waarom

  • Om de groei en ontwikkeling van Almere de komende jaren mogelijk te maken
  • De groei van Almere Poort en in de toekomst Almere Pampus zorgt voor een toename van verkeer
  • Met de verbreding van de Hogering verbeteren we de doorstroming en de bereikbaarheid van Almere

Planning

Vanaf juni 2020 is aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee gestart met het aanbrengen van de voorbelasting rondom de kruispunten Hogering/Neonweg en Hogering/Botterweg/Hollandsedreef. De voorbelasting moet minimaal zeven maanden blijven liggen. In 2021 is gestart worden met de daadwerkelijke bouw van de tunnelbakken. Ook volgen er werkzaamheden voor de aanleg van de op- en afritten en parallelstructuur, de aanleg van de derde rijstrook en de aanpassingen aan het geluidsscherm en Bastion. In 2023 is de vernieuwde Hogering klaar voor gebruik.

Wanneer we klaar zijn?

Januari 2021 Start bouw tunnelbakken, aanleg parallelwegen, verbreden Hogering
25 maart 2022 Plaatsen van de brugliggers
Zomer 2022 Veel wisselingen verkeersstroken plus bypass
2023 Werkzaamheden gereed