Projecten

Innovatiecompetitie Smart Mobility Flevoland

Flevoland

Periode

Mei 2021 tot eind december 2022

De provincie Flevoland is met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een innovatiecompetitie gestart. Samen roepen zij ondernemers op om met slimme idee├źn te komen op het gebied van smart mobility zodat de bereikbaarheid rond Walibi en de Floriade verbeterd kan worden. Ook wil de provincie de samenwerking versterken tussen betrokken partijen als wegbeheerders, mobiliteitsdienstverleners en organisatoren van evenementen om het verkeer beter te geleiden.

Het gaat overigens niet alleen om de bereikbaarheid van het evenement maar ook om zo weinig mogelijk hinder voor het lokale bestemmingsverkeer en de impact op de leefbaarheid en het milieu. Samen met RVO stelt de provincie budget van 900.000 euro beschikbaar voor de innovatiecompetitie.

Innovatiecompetitie gestart
Uit de 20 inzendingen zijn 8 initiatieven gekozen die mochten starten met de innovatiecompetitie. Op basis van een haalbaarheidsonderzoek en en prototype heeft een commissie 4 deelnemers geselecteerd die verder gaan naar de testfase. In het voorjaar van 2022 zal, bij de start van het evenementenseizoen, de testfase plaatsvinden bij het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Waarom

  • Verbeteren van de verkeersdoorstroming tijdens grote evenementen met slimme innovaties.

Planning

Mei 2021 tot eind december 2022