Projecten

Kamper- en Ketelsluis

Kamper- en Ketelsluis bij Dronten

Periode

September 2021 - februari 2022

Welke werkzaamheden gaan er plaats vinden?
Het bouwen van het nieuwe besturings- en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelleidingen en -verbindingen nodig, moeten de elektrotechnische schakelkasten vernieuwd worden, komen er nieuwe camera’s en slagboomkasten en moet alles aangesloten worden op de bediencentrale in Lelystad. Werkzaamheden, die deels zichtbaar zijn bij de brug zelf en deels achter de schermen plaatsvinden. Graafwerkzaamheden, plaatsen van nieuwe cameramasten en plaatsen van een nieuw technisch gebouwtje bij de brug zijn straks duidelijk te zien. Verder wordt de brug ook opnieuw geschilderd. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het provinciale project ‘Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen’, waarin op alle beweegbare bruggen en sluizen op 16 locaties in Flevoland worden gerenoveerd.

Online informatiebijeenkomst op dinsdag 22 juni 2021
Op dinsdag 22 juni 2021 van 19.00 uur tot 20.30 uur is er een informatiebijeenkomst, waar we iedereen die belangstelling heeft voor uitnodigen. Tijdens deze bijeenkomst geven we een toelichting op de werkzaamheden en de omleidingsroutes en beantwoorden we de vragen, die er zijn. In verband met de Corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt deze bijeenkomst online te organiseren. Wilt u deze bijwonen? Meld u dan aan via onderstaand formulier.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Waarom

  • Het opknappen van de bruggen en sluizen is nodig om te zorgen dat ze komende jaren goed en veilig blijven functioneren.
  • Het bedieningssysteem van de brug en alles wat daarmee samenhangt wordt vernieuwd.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 6 september 2021 bij de Kampersluis en op maandag 1 november 2021 bij de Ketelsluis. Volgens de planning zijn de werkzaamheden eind januari/ begin februari 2022 afgerond. Tijdens de het opknappen van de sluizen zijn er periodes dat ze gestremd zijn voor de scheepvaart en de bruggen voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de hele periode van beide bruggen gebruik blijven maken.

 

Hoe blijf ik op de hoogte?
Via de gratis BouwApp kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen. Ook wanneer er onverwachte ontwikkelingen zijn zullen wij die in de BouwApp melden. Via de BouwApp kunt u contact met ons opnemen om u vragen te stellen of klachten te melden. Heeft u acute vragen of klachten? Dan kunt u ook bellen op appen met onze omgevingsmanager Seda Dagdelen, tel. 06 30 26 17 26.