Projecten

Noordersluis

Lelystad

Periode

31 januari 2022 - 20 maart 2022

Noordersluis

Belangrijk onderdeel van de renovatie is het vernieuwen van het besturings- en bedieningssysteem. Alle beweegbare bruggen en sluizen worden sinds 2014 op afstand bediend vanuit de centrale in het provinciehuis in Lelystad. Omdat de bruggen en de sluizen uit verschillende tijden stammen zijn het ook allemaal verschillende systemen. Door nu één uniform systeem te bouwen wordt de kans op storingen minder, kunnen storingen sneller worden opgelost en wordt de bediening veiliger.

Het bouwen van dit nieuwe systeem is een complexe klus, die deels zichtbaar is, maar voor een groot deel ook achter de schermen plaats vindt. Nieuwe kabels en leidingen in de grond, nieuwe apparatuur in de verschillende gebouwtjes en kelders van de sluis en nieuwe aansturing vanuit de bediencentrale. Het plaatsen van nieuwe cameramasten is natuurlijk wel zichtbaar.

Op verschillende plekken rondom de sluis zullen de luiken naar de kelders vervangen worden en zullen er ook veiliger trappen gemaakt worden om in de kelders te komen.

Tijdens de renovatie van de Noordersluis blijft de brug open voor het verkeer, behalve 4 nachten. De sluis is wel bijna helemaal gestemd voor de scheepvaart.

 

Omleidingsroute scheepvaartverkeer

Omleidingsroute scheepvaart Noordersluis

Hoe blijf ik op de hoogte?

Via de gratis BouwApp kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen. Ook wanneer er onverwachte ontwikkelingen zijn, zullen wij die in de BouwApp melden. Via de BouwApp kunt u ook contact opnemen om uw vragen te stellen of klachten te melden. Heeft u acute vragen of klachten? Dan kunt u bellen of appen met onze omgevingsmanager Marcel Tieben, tel.: 06 53 16 25 32.

U kunt e BouwApp downloaden via de App store, de Google Play store of rechtstreeks via deze QR-code.

Hoe

Waarom

  • Het opknappen van de bruggen en sluizen is nodig om te zorgen dat ze de komende jaren goed en veilig blijven functioneren, zodat Flevoland zowel over de weg als het water vlot en veilig bereikbaar blijft.
  • Het bedieningssysteem van alle beweegbare bruggen en sluizen in Flevoland wordt vernieuwd, zodat er voor de hele provincie één uniform systeem komt. Dat maakt de bediening eenvoudiger en veiliger.

Planning

Tijdens de 8 weken zijn er bepaalde momenten, die van belang zijn:

maandag 31 januari t/m donderdag 3 februari en maandag 7 februari t/m woensdag 9 februari Halve rijbaanstremming van 9.00 uur - 16.00 uur.
maandagnacht 14 maart t/m vrijdagnacht 18 maart testen van het brugbedieningssysteem Afsluiting van de brug van middernacht tot 5.00 uur in de ochtend.
Nog in te plannen na deze renovatieperiode Vernieuwen van de remming- en geleidewerken en wachtsteigers aan beide zijden van de sluis.