Projecten

Voorstersluis

Voorstersluis bij Kraggenburg

Periode

10 januari 2022 - 18 maart 2022

Het opknappen van de Voorstersluis gebeurt in twee fasen. Als gevolg van de Corona-pandemie hebben we te maken met leveringsproblemen van elektronische componenten, die nodig zijn om het bedieningssysteem van de Voorstersluis te vernieuwen. Daarom worden alle werkzaamheden, waarvoor deze elektronische componenten nodig zijn op een later tijdstip uitgevoerd.

In de 1e fase van 10 januari t/m 18 maart 2022 worden de sluisdeuren opgeknapt en worden de betonnen wanden in de sluiskolk gerepareerd. Hiervoor is het nodig dat de sluiskolk helemaal droog wordt gezet, waardoor scheepvaart niet mogelijk is. Het wegverkeer heeft hier geen last van.

Tijdens de 2e fase wanneer het bedieningssysteem en het beweegbare deel van de brug wordt vervangen, zal het wegverkeer wel te maken krijgen met een stremming.

 

Voorstersluis

Hoe blijf ik op de hoogte?

Via de gratis BouwApp kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen. Ook wanneer er onverwachte ontwikkelingen zijn zullen wij die in de BouwApp melden. Via de BouwApp kunt u ook contact opnemen om uw vragen te stellen of klachten te melden. Heeft u acute vragen of klachten? Dan kunt u ook bellen of appen met onze omgevingsmanager Marcel Tieben, tel. 06 53 16 25 32.

U kunt de BouwApp downloaden via de App store, de Google Play store of rechtstreeks via deze QR-code.

 

Hoe

Waarom

  • Het opknappen van de bruggen en sluizen is nodig om te zorgen dat ze de komende jaren goed en veilig blijven functioneren, zodat Flevoland zowel over de weg als het water vlot en veilig bereikbaar blijft.
  • Het bedieningssysteem van alle beweegbare bruggen en sluizen in Flevoland wordt vernieuwd, zodat er voor de hele provincie één uniform systeem komt. Dat maakt de bediening eenvoudiger en veiliger.

Planning

De werkzaamheden zijn in 2 fasen opgedeeld:

10 januari 2022- 18 maart 2022 Opknappen sluisdeuren en overige werkzaamheden aan de sluiskolk.
Nog niet bekend Vernieuwen bedieningssysteem en het vernieuwen van het beweegbare deel van de brug (brugval).